Mechanische Ventilatie

Een mechanische ventilatiebox zorgt voor de verversing van lucht in de woning en voor de afvoer van vocht en afvalstoffen. Het is dus een belangrijke instrument voor een optimaal wooncomfort in de woning. Een goed werkend ventilatiesyteem heeft dan ook veel voordelen.

Is de ventilatiebox kapot of maakt hij veel lawaai? Of is deze aan vervanging toe? Zorg dan tijdig voor een nieuw toestel zodat de woning goed geventileerd blijft. De nieuwste modellen ventilatieboxen kunnen tot 10 keer zuiniger zijn dan een oude ventilatiebox en hebben tevens een ingebouwde vochtsensor! Hierdoor zal deze automatische sneller gaan draaien als u onder douche staat.

Wouterse installatie & onderhoud kan deze box vakkundig voor u vervangen.
Compleet met montage kost deze vervanging €275,- wenst u hier een draadloze afstandsbediening bij, dat kan! Deze kosten zijn €65,- per stuk.

Dit is de “VOOR” foto. Let op, beide foto’s zijn van hetzelfde punt genomen!

Deze foto is overduidelijk gemaakt nadat we de kanalen hebben gereinigd.

Kanalen Reinigen

Dit kunnen wij op twee manieren, met een borstel of met borstel en een compressor met speciaal milieuvriendelijk poeder. Dit gaat als volgt:

Alle afzuigventielen worden verwijderd, de afzuigopeningen worden luchtdicht afgesloten. De MV-unit laten wij draaien op de hoogste stand. Er ontstaat dan onderdruk in het complete leidingstelsel. Dan beginnen wij bij het afzuigpunt welke de langste afstand heeft tot de afzuig-unit. Hier gaan wij in met een roterende borstel aan een lange flexibele slang, daarna sluiten wij deze opening weer luchtdicht af en gaan naar het eerst volgende afzuigpunt. Door de onderdruk wordt al het losgelaten vuil naar buiten afgezogen. Nadat wij alle kanalen met de borstel gereinigd hebben, kunnen wij de kanalen nogmaals reinigen met een reinigingspoeder. Met hoge druk, opgewekt door onze compressor, spuiten wij een milieuvriendelijk reinigingspoeder in de kanalen, dit poeder maakt niet alleen de kanalen schoon en ontvet de kanalen maar laat ook een antistatische laag achter waardoor vuil zich minder snel hecht. De kanalen worden weer helemaal schoon. We maken foto`s van de kanalen voor en na het reinigen. Daarna maken wij alle ventielen schoon en plaatsen deze terug. Vervolgens reinigen wij de afzuig-unit en stellen daarna alle ventielen op de juiste hoeveelheid af. Dit doen wij door elk ventiel te meten op m³/h. Van de gemeten hoeveelheid afgezogen lucht per afzuigpunt krijgt u een rapport.

Het reinigen van de kanalen met alleen een borstel kost €125,- het reinigen van de kanalen met borstel en poeder kost €190,-. Bij beide opties worden na het reinigen van de kanalen de afzuigventielen opnieuw ingeregeld.
De gemeten waarden per afzuigpunt vermelden wij in een rapport.